tisdag 1 maj 2012

Första hoppträningen

Igår var jag iväg på min första träning sen september förra året. Det var även Poeticas allra första hoppträning och första gången borta sen 3-årstestet för snart ett år sedan. Jag måste säga att hon skötte sig med bravur. Alla hästarna var lite spända i början även fast de andra varit där innan men när de väl kom igång flöt träning bra. Poetica hade lite problem i början med travhoppningen och speciellt när det var en travbom inblandat. Hon tycker det är mycket jobbigare att hoppa i trav men hon behöver lära sig att bjuda ändå. Det kommer göra gott för hennes taxering när hon lär sig bjuda och trampa av rätt.



Uppvärmning: Serpentiner runt kryssen med flyttning ut till spåret. Trav över hinder nr 8 som var travbommar.

Övning 1: Travhoppa hinder 8 vänstervarv som ett kryss, viktigt att landa i galopp. Tog samma hinder igen men bröt av till trav efter och hoppade hinder1 med travbom. Vände sen på det hela och hoppade hinder nr 8 som kryssoxer i galopp

Övning 2: Trav in på hinder 5 och fortsatte i galopp till hinder 6 och sen hinder 7 som var ett räcke till början. Se till att landa i rätt galopp.

Övning 3: Hoppa hela banan 1-8. Första hindret i trav och resten i galopp. Det skulle vara 4 galoppsprång mellan kryssen.



Poetica hade mest bekymmer med att komma framåt då hon var för spänd för att ta skänkeln i början av passet, speciellt i traven. Sen var hinder nummer 5 väldigt läskig eftersom den var ljusblå med en vågplanka i mitten. Men det är lika bra att de vänjer sig från början. Precis som man kan försöka att byta galopp eller bryta av och fatta rätt galopp om de skulle landa i fel eller korsgalopp. Det blir inte lättare att lära dem när de är äldre. Sista rundan när vi hoppade banan flöt hon riktigt fint runt alla hindren, till och med hinder 5, då hon började slappna av och lyssna mer framåt. Jag var väldigt imponerad av banhoppningen med tanke på att vi har 4 hinderstöd hemma och kan bygga två räcken och styra över 2 cavaletti som max. Som tur är fick vi plats om 2 veckor igen och jag ser verkligen fram emot det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar